Partner serwisu
28 listopada 2016

PCC EXOL: Rosulfan A ponownie nagrodzony za innowacyjność!

Kategoria: Z życia branży

Kluczem do rozwoju polskiej gospodarki jest rozwój innowacyjności, promowanie innowacyjnych projektów oraz szybkie i sprawne ich wdrażanie. Jedną z kluczowych organizacji w Polsce, promujących nowoczesne technologie, produkty i usługi, jest Naczelna Organizacja Techniczna (NOT), będąca inicjatorem i organizatorem Konkursu “Laur Innowacyjności” im. Stanisława Staszica.

PCC EXOL: Rosulfan A ponownie nagrodzony za innowacyjność!

W tym roku, wśród laureatów Konkursu, znalazła się firma PCC EXOL S.A., która otrzymała prestiżowe wyróżnienie w jednej z trzynastu kategorii, dotyczącej grupy innowacyjnych projektów z obszaru techniki medycznej, przemysłu farmaceutycznego i chemicznego.  

Wyróżniony produkt Spółki PCC EXOL o nazwie Rosulfan A, spotkał się z bardzo dobrym przyjęciem przez Kapitułę Konkursu, która wysoko oceniła zarówno walory użytkowe jak i innowacyjność produktu, a także sposób prezentacji w której została zawarta charakterystyka projektu.

Uroczyste wręczenie nagród wyróżnionym laureatom odbyło się 23 listopada w siedzibie Domu Technika NOT w Warszawie. Głównymi sponsorami Konkursu była firma EuRoPol Gaz SA oraz firma Microsoft, a patronat nad inicjatywą objęły m.in. Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (NCBiR) oraz Urząd Patentowy RP.

Rosulfan A

Rosulfan A to anionowy surfaktant (związek powierzchniowo czynny) z grupy soli amonowych. Produkt wskazuje bardzo dobre właściwości myjące i pieniące. Jego niewątpliwą zaletą jest łagodne oddziaływanie na skórę, stąd doskonale sprawdza się w jako główny składnik w formulacjach wyrobów kosmetycznych takich jak szampony, mydła w płynie czy żele pod prysznic. Produkt został również nagrodzony w Konkursie Grupy PCC - Projekt Roku 2015 oraz w Konkursie „Laur Innowacyjności” 2016/2017.

 

 

Źródło: informacja prasowa

fot.: 123rf.com/zdjęcie ilustracyjne

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ